domingo, 9 de diciembre de 2018
Dinàmica 11. L a mímica. El llenguatge no verbal
DINÀMICA 11. LA MÍMICA. EL LLENGUATGE NO VERBAL
-DINÀMICA PER TREBALLAR EL LLENGUATGE NO VERBAL
-DINÀMICA DE COHESIÓ O COL.LABORACIÓ DEL GRUP
-DINÀMICA DE CONFIANÇA
-DINÀMICA D´AUTOESTIMA
OBJECTIUS
-Afavorir el moure el cós per comunicar-nos
- L´importància de la gesticulació per al llenguatge no verbal
-Afavorir l´intrepretació, i al mateix moment gràcies aquesta interpretació fer fora la vergonya
-Afavorir un clime de confiança
-Desenvolupar l´expressió corporal i no verbal.
-Treball de confiança amb el grup
-Treballar posicions, postures que favoreixen a conèixens i treballar l´autoestima, es a dir saber fins on sóc capaç d´arribar davant els altres, reptes d´un mateix i que ajuden a la nostra autoestima i també l´empatía cap als altres.
EDAT
A partir de 12 anys
MIDA DEL GRUP
Entre 10 i 20 persones
DURADA
30 a 40 min
MATERIALS
En la pimera part que anomenarem INDIVIDUAL: Papers on estigui escrit diferents accions de diferents personatges i aquests papers doblegats perque no es pugui llegar
En la segona part que anomenarem EN PARELLES: O un dinamitzador que explica una acció completa a un de la parella i una explicació menys detallada al altre, o un paper per a cadascun de la parella amb el que han de fer.
DESENVOLUPAMENT
Aquesta dinámica la dividim en dues parts una INDIVIDUAL i una EN PARELLES.
La part INIDIVIDUAL tracta de que cada persona que realitza la dinámica agafa un paper i allà te indicat un personatge i una acció que ha de realizar sense poder dir res, sense utilizar paraules ,només gesticulant i amb moviments per l´espai on es realitza la dinámica, al mateix moment que tots els altes participants també ho fan.
El dinamitzador dona un temps, 5min per exemple.
Una vegada ha finalitzat aquest temps tots els participants en rotllana han de adivinar quin personatge i quina acció interpretava cadascún dels participants.
Exemple: Quan la vam realit zar a clase cadascún de noaltres teniem aquests personatges:
Japonés perdut , patinador artístic,policia que multa per tot, dona amb un gos i fa caca , entrenador de fútbol, nena que recull floretes, periodista, pintor de parets, boxejador, seguretat, socorrista i un maratonista.
La part EN PARELLES, tracta de representar en parelles una escena que ens indica el dinamitzador, peró amb una premissa i es la següent ; un integrant de la parella sap tota l´acció peró l´altre només el que ell o ella ha de representar, peró no la totalitat de l´escena.
D´aquesta manera els altres participants han d´adivinar com en la part individual que representa cada parella peró també el que té tota l´informació s´ha d´esforçar en interpretar perque la seva parella també entengui quina escena tenen realment.
Exemple: Quan la vam realit zar a clase les escenes de cada parella eren aquestes:
dos amics i el gos d´un d´ells es fa pipi al peu de l´altre ( per exemple en aquestsa escena un tenia clar tota l´informació pero l´altre només tenia clar que eren amics i que per algún motiu s´enfadaria amb el seu amic, es adir, no sabia la part del gos ni del pipi.
També vam interpretar jugadors de fútbol i un defensa davant l arbit que no ha sigut falta, Pagés i un noi recollint bolets, unes amigues al sol i una vol crema, uns amics al cine i menja crispetes i fa soroll i un tècnic de só amb una cantant.
AVALUACIÓ
Hem de valorar com sense utilizar el llenguatge verbal, hem pogut expresar-nos amb els altres i també amb nosaltres mateixos
S´ha treballat l´interpretació, la gesticulació, treballar les nostres barreres personals amb la vergonya cap a un mateix i cap als altres.
Ha creat un ambient molt positiu en el grup ja que tots erem iguals i en la mateixa situació, esforçar-nos per arribar als altres
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario